Results 1 to 13 of 13

Thread: Issue with textures and previews of saved objects not loading

  1. #1

    Issue with textures and previews of saved objects not loading

    I have had this issue for some time and a clean install of TTS does not help as I have done it a few times. When I open my saved objects I just see a bunch of question marks. This worked at one time and its been so long since it has worked properly I don't remember if I had done something to TTS prior to it not working. Now to make matters worse the only games that work properly now are the ones that came with TTS. Anything from the workshop just shows everything as blank white and the loading progress at the top does not move.

    I am using Windows 10 and am on my custom Desktop so I know the hardware probably isn't the cause.

    Please halp.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Australia
    Posts
    132
    Hello!

    Try disabling your anti-virus and launch the game and see how it goes. Do you have a firewall? Also try running /resetallsaved (this removes all control settings)

    Let me know how it goes.
    Regards
    Abarden

  3. #3
    Quote Originally Posted by Abarden View Post
    Hello!

    Try disabling your anti-virus and launch the game and see how it goes. Do you have a firewall? Also try running /resetallsaved (this removes all control settings)

    Let me know how it goes.
    I disabled my antivirus and firewall as well as did resetallsaved and restarted the game and it still looks the same.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Australia
    Posts
    132
    You probably already have but take a quick read of this guide and see if any of those solutions help.

    Let me know how it goes
    Regards
    Abarden

  5. #5
    what guide?

  6. #6
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Australia
    Posts
    132
    Sorry about that I never linked it my bad!
    http://steamcommunity.com/app/286160...5176721925234/
    Regards
    Abarden

  7. #7
    I tried the ones that applied and none of them worked unfortunately.

  8. #8
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Australia
    Posts
    132
    Hi

    Try removing the folder and do a integrity check on steam to see if the issue resolves.

    C:\Users\Username\Documents\My Games\Tabletop Simulator
    Regards
    Abarden

  9. #9
    that did not work either unfortunately.
    tts.jpg This is what my screen looks like when I load anything from the workshop if that helps.

  10. #10
    so I have an update. I went through the list again and decided to stop on the debugging portion and found that the -nothreading option allows me to see text and textures now. However I still have an issue that has been plaguing me for literally over a year with TTS in that I cannot see saved objects previews.
    This is what is looks like now
    tts.jpg

  11. #11
    any hope on a fix for this?

  12. #12
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Australia
    Posts
    132
    Hi

    Glad you came to a solution. Do your Save Objects in your Tabletop Data Directory (C:\Users\USERNAME\Documents\My Games\Tabletop Simulator\Saves\Saved Objects) have any images attached in there?

    Example:
    I have a Save Object called
    Card.json
    You should also have a image called
    card.png

    Let me know how it goes
    Regards
    Abarden

  13. #13
    yes each item has an accompanying image that is the same file name with .png at the end. looking at the pictures they are correct.

Similar Threads

  1. [SOLVED] Textures not loading properly on Mac
    By Brewsta in forum Scythe
    Replies: 10
    Last Post: 04-08-2017, 03:26 PM
  2. [SOLVED] Textures not loading: All in white
    By Phredd in forum Technical Support
    Replies: 2
    Last Post: 08-09-2016, 06:17 AM
  3. [SOLVED] Mod textures not loading
    By jamsemaj in forum Technical Support
    Replies: 4
    Last Post: 12-23-2015, 04:38 PM
  4. Custom Spawn points for loading Saved Objects
    By Lucky seven in forum Suggestions
    Replies: 2
    Last Post: 09-04-2015, 09:47 PM
  5. Black Textures when Zoomed Out. Specular Intesity issue?
    By Sandro-Halpo in forum General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 06-06-2015, 11:57 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •